NL
U gebruikt een verouderde browser. Gebruik Google Chrome of Mozilla Firefox om uw ervaring te verbeteren.

Huuskes Enschede hoofdvestiging

In Enschede staat onze hoofdvestiging, waar we het grootste deel van onze Huuskes producten maken. Dit doen we op diverse afdelingen:

 

  • Convenience (keuken)
  • Sousvide afdeling
  • Portioneer afdeling
  • AGF afdeling
  • Slagerij en poelier
  • Snijafdeling

 

Daarnaast heeft Huuskes in Enschede ook een logistiek centrum, waar de expeditie en verschillende magazijnen zich bevinden. 

 

 

Convenience (keuken)

In onze keuken (afdeling Convenience) bereiden we al onze koelverse maaltijden, die op basis van eigen recepturen met verse grondstoffen worden bereid.

Convenience keuken
Convenience keuken
Convenience Keuken
Convenience keuken
Paragraph image
Afdeling Sousvide

Huuskes heeft speciaal voor sousvide gerechten een aparte sousvide afdeling. Hier worden verschillende gerechten met een sousvide-bereidingsmethode klaargemaakt. Dit betekent dat producten als groenten, vlees en gemalen gerechten in een vacuüm zak worden gegaard. Hierdoor blijven smaken en voedingsstoffen optimaal behouden.

Afdeling Portioneer

Op de afdeling Portioneer worden alle door Huuskes bereide gerechten geportioneerd in drievaksmaaltijden of in kleinere verpakkingen voor 1 t/m 6 personen.

Afdeling Portioneer
Afdeling Portioneer
Paragraph image
Afdeling AGF

AGF staat voor Aardappelen, Groente en Fruit. Op deze afdeling verwerken we al onze (on)bewerkte versproducten en snijden en verpakken we diverse groenten en fruit zelf. Zo snijden we bijvoorbeeld andijvie en paprika in verschillende formaten, welke volgens worden gewassen in ijswater. Daarnaast is onze afdeling AGF verantwoordelijk voor het maken van alle salades en rauwkosten van Huuskes. Deze worden op eigen receptuur grotendeels met de hand gemaakt door onze AGF specialisten.

Paragraph image
Slagerij en poelier

In de slagerij en poelier van Huuskes werken slagers en poeliers die verantwoordelijk zijn voor alle verse vlees- en gevogelte producten van Huuskes. Elke ochtend wordt het verse vlees en gevogelte in ontvangst genomen, gecontroleerd en vervolgens verwerkt, gesneden, gekruid en verpakt. Hoewel een deel van de producten met de hand wordt verwerkt, worden de meeste vleesproducten machinaal gesneden, gekruid en bereid. Huuskes gebruikt hiervoor tumble machines die vlees kruiden of machines die gehakt en worst maken. Daarnaast beschikt Huuskes over een lasersnijmachine die grote stukken vlees kan verwerken tot kleine lapjes met een vast gewicht. Hierdoor is er nauwelijks verspilling en kunnen onze klanten al hun cliënten, patiënten en gasten dezelfde hoeveelheid aanbieden. Producten die wel helemaal met de hand gemaakt worden zijn bijvoorbeeld onze welbekende rollades.

Paragraph image
Snijafdeling

Op de snijafdeling van Huuskes worden alle ambachtelijke vleeswaren en diverse kaassoorten van Huuskes gesneden en verpakt. Het assortiment bestaat uit ruim 90 verschillende soorten vleeswaren (waarvan 20 verschillende rollades) en 30 soorten kaas. Een groot deel van deze producten komen uit Nederland, maar Huuskes importeert ook luxere vleeswaren uit het buitenland, denk aan prosciutto uit Italië of chorizo uit Spanje.

 

Alle processen op de snijafdeling zijn grotendeels geautomatiseerd met hypermoderne snij- en verpakkingsmachines. Alle producten worden machinaal gesneden, verpakt onder zuurstofarme atmosfeer, geëtiketteerd en vervolgens door een metaaldetector en afsluitend gebundeld.

 

Onze vleeswaren en kazen worden verpakt in een zuurstofarme verpakking. Dit zorgt ervoor dat de producten langer goed blijven en de smaak optimaal blijft. We verpakken vleeswaren in éénpersoonsverpakkingen (1 of 2 plakken), groepsverpakkingen (6 of 10 plakken) en grootverpakkingen (60 plakken).

Logistiek centrum

Naast onze productielocatie in Enschede, welke zich op onze hoofdvestiging bevindt, heeft Huuskes nog een tweede vestiging in Enschede, namelijk het logistiek centrum. Hier bevindt zich de expeditie en verschillende magazijnen. Vanuit deze locatie worden alle bestellingen naar andere locaties in Nederland vervoerd.

Nieuwbouw Logistiek centrum
Enschede